Tendr Lesů ČR na provádění lesnických činností od roku 2012 vstupuje do 2. kola

V zadávacím řízení „Provádění lesnických činností s prodejem dříví ‚při pni' - rok 2012+“ včera Lesy ČR zahájily druhé kolo, a to odesláním výzev k podání nabídky všem 62 zájemcům, kteří postoupili do druhého kola. Jedná se o celkem 3930 dílčích výzev, což představuje 95 % z podaných žádostí o účast v prvním kole. Konec lhůty pro podání nabídek je 5. 10. 2011, ve stejný den proběhne veřejně přístupné otevírání obálek s nabídkami. Uzavírání smluv s vítězi veřejných zakázek předpokládá vedení státního podniku v průběhu listopadu 2011.

Transparentní dvoukolový tendr probíhá zcela v souladu se zadáním takzvané Dřevěné knihy vypracované Ministerstvem zemědělství ČR a přináší jasná a spravedlivá pravidla pro všechny subjekty, a to v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. „Máme zájem na tom, aby výsledky právě probíhajícího tendru byly pro státní podnik a tedy i stát přinejmenším stejně úspěšné jako tendry na letošní rok. Transparentními podmínkami nastolují LČR i v tomto tendru soutěžní prostředí. Tendru se účastní 62 subjektů,“ říká generální ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora.

V zájmu otevřenosti navíc uskutečnilo vedení Lesů ČR v průběhu 1. kola zcela nadstandardní veřejné připomínkové řízení ke smluvním podmínkám této veřejné zakázky. Všichni zájemci nejen z řad lesnických firem tak mohli posílat své náměty a připomínky, kterých se nakonec sešlo celkem 185 od dvaceti různých subjektů - fyzických i právnických osob. Všechny obdržené náměty byly pečlivě vyhodnoceny a část z nich byla při tvorbě smluvních podmínek zohledněna.

Komise v prvním kole užšího řízení vyloučila jednoho zájemce pro nesplnění kvalifikace a z celkových 4132 žádostí o účast jich pouze 178 vyřadila při omezování počtu zájemců pro účast ve 2. kole. Omezení počtu zájemců pro účast ve druhém kole postupem stanoveným v kvalifikační dokumentaci se týká 21 zájemců, z toho jen tři zájemci nepostoupili v žádné z částí veřejné zakázky, na které podali žádosti o účast. Na každou část veřejné zakázky tak připadá průměrně 33 postupujících, minimální počet je 22, maximálně pak 43 postupujících.

Přehled zájemců postupujících do druhého kola je uveřejněn na webových stránkách Lesů ČR. 

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info