Ostravar už jde také do PET lahví

V pivovaru Ostravar nyní finišují přípravy na uvedení nového typu balení. Ostravar v PET lahvi si lidé budou moci koupit začátkem října.

Ještě nedávno to bylo pro české pivaře nemyslitelné. Pivo a plastová PET láhev – tohle spojení podle nich nešlo vůbec dohromady. Doba se ale mění a lidé mají tento typ obalu v čím dál větší oblibě. Pivovary proto na tuto rostoucí poptávku reagují – teď nejnověji i Ostravar.

„Rozhodli jsme se také začít stáčet pivo do PET lahví, protože tento segment je v současné době na českém pivním trhu výjimečný. V posledních dvou letech, tedy v době poklesu celkové spotřeby piva u nás, totiž významně vyrostl a stal se nejrychleji rostoucím typem balení v obchodech,“ konstatoval Richard Kornas, vrchní sládek ostravského pivovaru.

Ve srovnání s celostátním průměrem se ale podle něj zatím na severní Moravě a ve Slezsku prodává méně piva v PET lahvích. Důvodem může být to, že velké regionální značky tento typ obalu dosud nezavedly. Přípravy na uvedení nového typu balení proto v pivovaru Ostravar nyní finišují.

„Předpokládám, že si Ostravar v PET lahvi budou moci naši spotřebitelé koupit začátkem října,“ dodal Kornas, který vidí důvod zvyšujícího se zájmu o tento typ balení především v měnícím se životním stylu lidí, kteří stále více preferují vyšší komfort při nakupování, převážení a skladování piva.

Nošovický Radegast zatím podle zjištění Deníku o podobném kroku jako jeho ostravský konkurent zatím neuvažuje. „V tuto chvíli nabízí Radegast pivo pouze ve skleněných vratných půllitrových lahvích. Roli pohodlného obalu plní plechovka,“ uvedl mluvčí pivovaru Jiří Mareček.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info