Pozvánka pro veřejnost: akce s Lesy ČR v sobotu 27. srpna

Den dětí spolu s Městem Nové Hrady, okres České Budějovice, Jihočeský kraj

¦ Lesnický den v Panském lomě, Horní Hanychov - část Liberce, Liberecký kraj

Hned dvě akce pro děti naplánovaly na poslední srpnovou sobotu Lesy České republiky. První se koná v jihočeských Nových Hradech, druhá naopak na severu Čech poblíž libereckého Horního Hanychova.

¦ Den dětí spolu s Městem Nové Hrady, okres České Budějovice, Jihočeský kraj

Loučení s prázdninami aneb Zpátky do lesa než začne škola - tak se jmenuje odpolední zábavní program, který na sobotu 27. srpna připravilo Krajské ředitelství LČR České Budějovice ve spolupráci s Městem Nové Hrady a pobočkou Ústavu pro hospodářskou úpravu lesa v Českých Budějovicích. „Vzájemná spolupráce nám umožňuje pořádat větší počet rozsáhlejších akcí lesní pedagogiky, letos jsme společně zajišťovaly například program na Pohádkovém lese v Rudolfově nebo na Dětském dni na Olšině ve Vojenském prostoru Horní Planá,“ pochvaluje si zástupce ředitele KŘ LČR České Budějovice Kamil Bjaček.

„Vychutnáme si (dosud) prázdninovou přírodu všemi smysly,“ slibují pořadatelé všem, kteří v sobotu od 15 hodin přijdou na novohradské náměstí a vydají se na zhruba kilometrovou trasu s nejrůznějšími hravými stanovišti. Stezka bude končit v tábořišti Sokolí hnízdo, kde bude možné průběžně vytvářet prázdninový, dřevěný totem a po té se od 18. hodiny občerstvovat při tradiční „opékačce“. Suroviny je ovšem třeba si donést s sebou, pořadatelé zajistí pouze pití. Vhodné oblečení do lesa, na hraní i na tvoření je nutné, při nepřízni počasí se akce uskuteční v Koželužně.

¦ Lesnický den v Panském lomě, Horní Hanychov - část Liberce, Liberecký kraj

Lesní správa LČR Ještěd a Krajské ředitelství LČR Liberec zve všechny holky a kluky na den plný lesnických her, soutěží a atrakcí. Trasa dlouhá 1,5 km vede z Horního Hanychova, kousek od Ružového Paloučku, do Panského lomu po lesní cestě, vhodné i pro kočárky.

Na zábavnou stezku můžete vystartovat mezi 9. a 11. hodinou, následný doprovodný program pak končí mezi 13. a 14. hodinou. V Panském lomu a cestou k němu vás čeká setkání s odborníky, kteří se starají o les v libereckém regionu. Ověříte si své znalosti o lese a přírodě při plnění zajímavých úkolů. Na konci trasy jsou připraveny další atrakce - předvádění dravých ptáku, lovecká hudba, projížďky na koních, lukostřelba nebo tombola s hodnotnými cenami. V cíli se posilníte vlastnoručně opečeným buřtíkem. „Můžete si zasoutěžit nebo se jen pobavit, vítězem je každý účastník, protože malá pozornost je připravena pro každého,“ slibuje za pořadatele Václav Köhler z Lesní správy LČR Ještěd.

Do Horního Hanychova se můžete dostat autem nebo tramvají (cesta je dobře značená). Na start zábavné stezky pak dojdete nejlépe pěšky - ze stanice Spálenište po vyznačené cestě Hraběcí ulicí. Akce se bude konat i za nepříznivého počasí.

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info