Kdo bude Byrokratem roku 2011? Rozhodněte v hlasování!

S blížícím se druhým ročníkem soutěže Byrokrat roku se začínají úředníci třást strachem. Nepomohou jim totiž výmluvy na kolegy z Evropské unie ani české zákonodárce. Komu letos připadne neoblíbená cena za nejméně logický byrokratický požadavek? Zůstane “Černý Petr“ na půdě Státního zemědělského intervenčního fondu nebo poputuje do jiné instituce? Do transparentního hlasování se můžete zapojit i Vy!

Pořadatelem soutěže Byrokrat roku je Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) „Smyslem soutěže je odlehčenou formou upozornit na přebujelou byrokracii a zbytnělou legislativu, která výrazně snižuje konkurenceschopnost našich sedláků na evropském trhu. Nechceme nikoho urazit ani snižovat vážnost funkce státních úředníků. Jde nám především o identifikaci byrokratických překážek, které komplikují sedlákům život a podnikání a přitom pro společnost nemají žádný přínos,“ vysvětlil předseda Asociace soukromého zemědělství ČR Josef Stehlík a dodal, že loňský vítěz Státní zemědělský intervenční fond se snažil polepšit a začal na odstranění zbytečné administrativy s ASZ významně spolupracovat.

Podmínky soutěže Byrokrat roku jsou velmi jednoduché a pochopitelně zcela nebyrokratické. Na webových stránkách www.byrokratroku.cz nebo Asociace soukromého zemědělství ČR (www.asz.cz) bude začátkem října zveřejněno deset nominovaných nesmyslných úřednických požadavků. „Každý účastník hlasování smí odevzdat po celou dobu soutěže pouze jeden hlas pro jeden byrokratický nesmysl,“ připomněl Josef Stehlík a doplnil, že se hlasuje prostřednictvím SMS na telefonní číslo 900 77 03. Do textové zprávy je potřeba zadat klíčové slovo BYROKRAT mezeru a číslo nominované nabídky. Zaslané SMS se automaticky zatřídí a jejich počty budou na konci soutěže zveřejněny.

Pětice nejtěžších byrokratických hříchů a vítěz soutěže bude vyhlášen letos v polovině prosince na galavečeru Farma roku. „Věříme, že se představitelé státní správy nebudou bát přijít a osobně převzít speciální ceny,“ uzavřel Josef Stehlík.

Kontakty:

Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR

tel.: 731 471 572

e-mail: ingjstehlik@seznam.cz

Ing. Jaroslav Šebek, tajemník ASZ ČR

tel.: 777 032 332

e-mail: jaroslav.sebek@asz.cz

Asociace soukromého zemědělství ČR je dobrovolnou stavovskou a profesní organizací soukromých zemědělců v České republice. Veškerá její činnost vychází z respektování starých selských tradic a přesvědčení o perspektivě rodinných farem jako základu moderního evropského zemědělství a živého venkova.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info