Nová koncepce hnojení brambor

Výrobce hnojiv a anorganických solí K+S vyvinul nový systém hnojení určený k zásobení brambor dusíkem.

Výrobce hnojiv a anorganických solí K+S vyvinul nový systém hnojení určený k zásobení brambor dusíkem. Jak koncern minulý týden oznámil, měl by být rychle působící nitrátový dusík kombinován s NPK hnojivy, která obsahují stabilizovaný amonný dusík. Tím chce K+S zajistit dostatečné množství živin dostupné rostlinám ve svrchní vrstvě půdy v době jejich největší potřeby.

Právě v letošním roce se ukázalo, jak silný vliv má průběh počasí na přísun dusíku, zdůraznil koncern. Nepravidelný příjem živin, zvláště během růstu hlíz, měl negativní vliv na kvalitu brambor. Díky aplikaci stabilizovaného dusíkatého hnojiva bude možné tento problém minimalizovat.

Inovativní kombinace živin umožňuje kromě toho vyšší podíl tržní produkce, stejnoměrný obsah škrobu při současně vyšších výnosech a lepší skladovatelnost. První polní pokusy a praktické zkušenosti s novou koncepcí hnojení hodlá K+S prezentovat na evropském bramborářském veletrhu PotatoEurope, který se koná 7. a 8. září v Belgii.

http://www.topagrar.com/news/Acker-Wetter-News-Neues-Duengekonzept-fuer-Kartoffeln-501741.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info