Expozici Regionálních potravin na Zemi živitelce navštívilo více než 80 000 lidí

Expozice projektu Regionální potravina byla jednou z hlavních událostí letošního 38. ročníku mezinárodního veletrhu Země živitelka. Celkem 43 regionálních producentů ve třinácti stáncích jednotlivých krajů prezentovalo a prodávalo vítězné výrobky letošního i loňského ročníku této soutěže. Expozici navštívilo více než 80 000 lidí, včetně prezidenta Václava Klause, který společně s ministrem zemědělství Ivanem Fuksou zahájil provoz nového multifunkčního pavilonu T1, ve kterém se expozice nacházela.

„Návštěvnost expozice i ohlasy na ni dosvědčují velký zájem spotřebitelů. Samotní producenti regionálních potravin pak potvrzují, že projekt je správnou cestou podpory přímého prodeje a především menších výrobců, což jim nejlépe dokazuje zvýšená poptávka,“ říká ministr zemědělství Ivan Fuksa a dodává: „Návštěvníci veletrhu si na stáncích lokálních producentů mohli ochutnat a zakoupit všechny produkty, které zvítězily v letošním či loňském ročníku soutěže, tedy celkem 170 výrobků s logem Regionální potravina.“ O úspěchu svědčí i to, že všichni producenti své výrobky do posledního kusu na veletrhu vyprodali.

„Věříme, že regionální produkty zaujmou veřejnost i na Regionfestu, který proběhne ve dnech 21. a 22. října v Praze, nebo v rámci dalších plánovaných ochutnávek v jednotlivých krajích,“ dodává Petra Havlíčková Podařilová z Odboru komunikace Ministerstva zemědělství.

Pro veřejnost byly ve spolupráci s regionálními producenty připraveny kromě ochutnávek specialit z jednotlivých krajů také bohaté doprovodné soutěže. Soutěž v pití mléka pro veřejnost připravila jedna z vítězných společností prvního ročníku projektu Regionální potravina. Pro milovníky uzenin připravila Potravinářská komora ČR závod v konzumaci párků a závěrečnou disciplínou byla příprava bramborového salátu.

O letošním ročníku soutěže

V soutěži Ministerstva zemědělství Regionální potravina letos uspělo 99 výrobků, které tak získaly právo užívat po čtyři roky logo Regionální potravina. V letošním druhém ročníku oproti loňskému vzrostl počet soutěžních kategorií i oceněných výrobků; z loňských 71 vítězů na celkových 170. Na internetu naleznete přehled všech oceněných výrobků zde. Více informací o projektu je k dispozici na stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Pro další informace kontaktujte:

Hana Houšková

Stance Communications, s.r.o.

Tel: +420 224 810 809

GSM: +420 724 527 667

E-mail: hana.houskova@stance.cz

Petra Havlíčková Podařilová

Ministerstvo zemědělství, Odbor komunikace

Tel.: +420 221 812 408

GSM: +420 724 965 617

E-mail: petra.podarilova@mze.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info