Měsíc biopotravin se značkami biokvality

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců se připojuje novým značením bioproduktů svých členů i akcemi.

Prvním zářijovým dnem nezačíná jen nový školní rok, ale také Měsíc biopotravin. Pro ten letošní připravili členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců řadu akcí po celé České republice. Jedná se nejen o oblíbené biojarmarky, dny otevřených dveří u ekologicky hospodařících sedláků či zpracovatelů biopotravin, ale v souvislosti s Měsícem biopotravin spotřebitele potěší také různé slevy v bioprodejnách.

U příležitosti Měsíce biopotravin specializované prodejny PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců připravily spolu s výrobci a dodavateli pestrou a cenově výhodnou nabídku biopotravin,“ uvedla Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců. Zákazníci se budou moci těšit kromě výhodných nabídek i na nejrůznější ochutnávky, přednášky, soutěže, ukázky vaření z biopotravin a mnohá další překvapení, a to ať již přímo ve svazových bioprodejnách či na farmách.

Měsíc biopotravin zahrnuje řadu významných akcí, které každoročně upozorňují na to, že tuzemští zemědělci a zpracovatelé dokážou na trh dodat vynikající produkty v kvalitě bio. „Zájem o biopotraviny každoročně stoupá. Tento trend vnímám jako pozitivní, jelikož poslední roky ukazují, že lidem přestává být lhostejné, jaké potraviny konzumují i to, jakým způsobem vznikají. Dalším přínosem je rovněž skutečnost, že na rozdíl od konvenčního zemědělství nemá produkce biopotravin negativní vliv na životní prostředí,“ dodala Kateřina Nesrstová.

Akce spojené s Měsícem biopotravin mají v letošním roce společné heslo „Značíme kvalitu“. Organizátoři tedy budou usilovat o zprostředkování informací o způsobech kontroly ekologického zemědělství i označení pomocí české zebry a evropského loga pro biopotraviny. PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců zároveň představuje i další značku, která má usnadnit orientaci mezi výrobky prodávanými například na velmi oblíbených farmářských trzích. Logo s nápisem BIOPRODUKT Z FARMY - Garantováno Svazem PRO-BIO napříště jasně označí ty biopotraviny, jež pochází výhradně z farem a od členů PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců má v současné době 656 členů. Sdružuje 588 farmářů, 68 bioprodejen a 241 členů PRO-BIO Ligy, sekce pro spotřebitele. Centrála svazu sídlí v Šumperku.

Měsíc biopotravin je informativní a osvětová akce Ministerstva zemědělství ČR, která probíhá letos již posedmé.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info