Plzeňské farmářské trhy budou ve znamení jablek

17. září 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy . Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) a Pallova ulice od 8 do 13 hodin .

Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Na Plzeňském farmářské trhu bude rozšířený sortiment jablek

Letošní sklizeň jablek bude druhá nejnižší za posledních 15 let. Ovocnářská unie předpokládá, že sadaři sklidí o pětinu méně než v loňském roce. Na vině je především jarní počasí, které bylo deštivé a na začátku května přišly dokonce i mrazy. Přesto tyto obtíže, se na Plzeňském farmářském trhu v sobotu 17. září představí hned tři pěstitelé jablek, kteří i přes nepřízeň počasí vypěstovali naprosto delikátní jablka. Z Plzeňského kraje to budou sady Těnovice u Spáleného Poříčí. Z Ústeckého kraje přijedou ovocnáři ze Slaného. Ze Středočeského kraje na trhy zavítají ovocnáři ze sadů Vlkov nad Lesy. „Ti své ovoce pěstují v tzv. Integrovaném systému pěstování ovoce. V tomto systému pěstování ovoce se využívají ekologicky přijatelná opatření, která pozitivně ovlivňují produkci a kvalitu ovoce“, doplňuje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již jedenáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Zídková z Plzně, pekařství Rendl ze Sušice, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna a Štrůůůdlárna v Perlovce. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade.

Maso a uzeniny si budou moci návštěvníci zakoupit od mnoha uzenářů – Šnebergera ze Železné rudy a Matějky z Letin a Zacpala ze Stříbra. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ a z Horského statku Abertamy. Na trh přijede i velmi oblíbená Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…).

Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Úterý, 13. září 2011

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info