Česká značka kvalitních potravin Klasa se poprvé představuje na velké zahraniční výstavě

První velkou zahraniční prezentaci českých firem oceněných značkou Klasa připravilo Ministerstvo zemědělství spolu se Státním zemědělským intervenčním fondem v polské Poznani. Od 12. až 15. září 2011 se tam koná největší polský zemědělský a potravinářský veletrh POLAGRA-FOOD, který se zaměřuje na představení širokého sortimentu potravinářských výrobků, nápojů, vína a lihovin.

Příležitost prezentovat špičkové výrobky na veletrhu v Poznani využilo Ministerstvo zemědělství k představení značky Klasa a firem, které ji pro své výrobky získaly. Slavnostního zahájení veletrhu se zúčastnil náměstek ministra zemědělství ČR Juraj Chmiel.

Na společném stánku Ministerstva zemědělství ČR a Státního zemědělského intervenčního fondu se aktivně prezentuje 14 českých firem, jejichž výrobky byly oceněny značkou kvality Klasa, a dojmy jsou velmi dobré. Polsko je důležitý obchodní partner ČR a pro české firmy jde o perspektivní trh.

Český stánek patří k nejzajímavějším a navštívil ho i ministr zemědělství Polské republiky Marek Sawicky. Přivítali ho společně náměstek Ministerstva zemědělství Juraj Chmiel a ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Oldřich Černoch.

Podle náměstka Chmiela se spolupráce velmi osvědčila. „Společný stánek umožňuje koncentrované a synergické působení Ministerstva zemědělství, SZIF i všech zúčastněných českých firem, což je na takto významné mezinárodní akci bezpochyby velkou předností. Jsem přesvědčen, že nejde o poslední akci tohoto typu, ale o začátek nového typu spolupráce, který přinese užitek českým firmám,“ řekl náměstek Chmiel.

Radek Ležatka

ředitel Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info