Prezidentský pár navštívil Lesy ČR - Lovecký zámeček

Prezident ČR Václav Klaus s manželkou Livií se během závěrečného dne své návštěvy Karlovarského kraje, ve čtvrtek 15. září, krátce zastavil také u státního podniku Lesy ČR, konkrétně na Loveckém zámečku Kladská u Mariánských Lázní.

Představitelé Lesů ČR a Správy CHKO Slavkovský les pana prezidenta informovali o zajímavostech místních lesů a přírody. Debata s panem prezidentem se dotkla například i témat péče o les, problematiky kůrovce nebo spolupráce Lesů ČR s orgány ochrany přírody. Prezidentský pár během jeho zastavení na Kladské doprovázel také hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný s manželkou.

Lovecký zámeček v Kladské spravují Lesy ČR. Půvabný dřevěný zámeček nechal na Kladské postavit v letech 1875 - 1876 kníže Schönburg-Waldenburg. Jednou z nejzajímavějších místních pozoruhodností jsou parkové úpravy kolem zámku. Jsou totiž řešeny v duchu romantismu, kdy typický ráz určují jednotlivé stromy na hlavní louce. Jejich výjimečnost spočívá jak ve vysoké nadmořské výšce (820 m. n. m.), tak i v používání cizokrajných dřevin. Na Kladské byl poprvé v bývalém Československu použit kultivar jedle stříbrné-šedé a svou velikostí jsou unikátní smrky obecné - zlaté.

V dnešní době je Lovecký zámeček Kladská vyhledávaným místem turistů, kteří zde nacházejí klid a zachovalou přírodu se širokou nabídkou výletů do překrásného okolí.

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR, s. p.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info