TZ Informační a populárně naučný portál NAŠE VODA oficiálně zahájil svou činnost

S ambicí vytvořit projekt, který problematiku VODY v nejrůznějších podobách soustředí do jednoho zpravodajsko-naučného produktu, zahájil ve čtvrtek 15. září oficiálně svou činnost portál NAŠE VODA (www.nase-voda.cz).

I když v současnosti u nás existuje více webů týkající se oblasti vodního hospodářství, prevence povodní, rybářství či vodovodů a kanalizací, není zatím v provozu stránka přinášející zájemcům denně aktuální informace týkající vody v tak širokém rozsahu a jako součást jednoho internetového produktu.

Až na výjimky také v ČR dosud neexistuje web, který by lidem poskytl poučné informace o vodě, včetně protipovodňových opatření, bezpečnosti a čistoty vody, rybářství či role vody v potravinách a nápojích. Pokud se „vodní problematikou“ některé webové stránky zabývají, jde často o prezentaci jednotlivých podniků, sdružení či zájmových organizací, a tomuto pohledu pak odpovídá i struktura informací na takových stránkách.

Ambicí portálu NAŠE VODA, který je ryze novinářským projektem, zaštítěným agrárním analytikem Petrem Havlem, je proto vytvořit takový web, který by všechny „podoby“ vody zprostředkoval zejména pro laiky, ale i novináře a odborníky. Portál postupně počítá s aktivní účastí svých čtenářů, ať již formou nejrůznějších hodnocení, soutěží, nebo s tipy na výhodné nabídky, slevy a zajímavosti, které se nějakým způsobem týkají vody.

Autoři projektu také chtějí dění v oblasti ochrany vod, protipovodňové prevenci, tvorby zákonů, rybolovu, vodovodů a kanalizací komentovat, nechávat prostor pro další názory a přispívat tak k diskusi o problematice, která nemá příliš místa v hlavních médiích.

Projekt má podporu Ministerstva zemědělství ČR a Ministerstva životního prostředí ČR a množství sympatizantů v nevládních zájmových organizacích i státních institucích.

Kontakt pro média:

Petr Havel (šéfeditor portálu), e-mail: redakce@nase-voda.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info