Novela zákona o ekologickém zemědělství má přispět ke zlepšení současného stavu

- PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vítá fakt, že současná evropská legislativa má konečně svůj odraz v národní legislativě v podobě novely zákona o ekologickém zemědělství. Vnímá ji jako vyvrcholení téměř dvouleté snahy, kterou projednávání provázelo.

Jsme rádi, že tato novela prošla legislativním procesem právě v době, kdy se řeší hlavně sociální a ekonomické otázky a ekologické zemědělství nemusí být vnímáno jako prioritní problematika. Domníváme se však, že i tak má řešení ekologického zemědělství svou opodstatněnost právě v souvislosti s výše jmenovanými oblastmi, což také evidentně prokázalo. Částečně se samozřejmě PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců na tvorbě novely zákona podílel, ať už formou připomínkování či jinak, a někdy to opravdu pro všechny zainteresované strany nebylo snadné. Přes některé výhrady, které jsme vůči novele měli, jsme rádi, že sněmovna tento zákon tak rychle projednala,“ sdělila Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Vedení PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců doufá, že novelizovaný zákon přispěje ke snížení byrokracie, zátěže pro zemědělce a producenty biopotravin, ale i samotné ministerstvo.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Poznámky:

Další informace poskytne Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců (tel.: 583 216 609, pro-bio@pro-bio.cz). PRO-BIO  Svaz ekologických zemědělců má v současné době 656 členů. Sdružuje 588 farmářů, 68 bioprodejen a 241 členů PRO-BIO Ligy, sekce pro spotřebitele. Centrála svazu sídlí v Šumperku. 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info