Mezinárodní testování biopotravin v Německu

Uzávěrka pro přezkoušení biopotravin v Německu pro rok 2012 je 5. října 2011.

Německá zemědělská společnost DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), jejímž cílem je od založení v roce 1885, zavádění nejnovějších výsledků vědy do zemědělské a potravinářské praxe, vypsala konečný termín pro přihlášení k mezinárodnímu přezkoušení kvality pro biovýrobky.

Prověřování úrovně tohoto druhu potravin na základě špičkového německého speciálního testu pro potraviny pocházející z ekologického pěstování a chovu je prováděno již po šesté. Všechny takto zařazené výrobky budou hodnoceny z hlediska jejich senzorické kvality a zároveň budou podrobeny i příslušným laboratorním analýzám.

Zkušební tým kontrolního střediska DLG se skládá z odborníků, kteří mají již bohaté zkušenosti s posuzováním senzorické kvality biopotravin. Navíc před začátkem samotného testování budou všichni hodnotitelé upozorněni na senzorické rozdíly mezi potravinami vyráběnými tradičním a ekologickým způsobem. Podle jednotlivých svazů výrobců biopotravin existují rozdíly při pěstování a zpracování v závislosti na při použití přídatných látek, jako jsou barviva nebo látky zvýrazňující chuť, stejně jako v závislosti na schválení určitých výrobních postupů.

BRAUWELT, 2011, 151, č. 36, s. 1085

DLG-Prüfung Bio-Produkte ausgeschrieben

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info