Přijďte přivítat podzim na Farmářské slavnosti

Farmářské slavnosti ukáží, že podzimní krajina toho má spoustu, co nabídnout. Statkem rodiny Šebelkových v jihočeských Rančicích se bude linout vůně pečeného hovězího i jehněčího masa. Nebude však chybět ani pestrá nabídka chutných farmářských potravin pro vegetariány. Nejen pro děti bude připraven bohatý doprovodný program. Nezmeškejte proto příležitost zažít zábavný den na farmě. Brány hospodářství Angus farma Rančice se otevřou v sobotu 8. října v deset hodin dopoledne.

„Děti si v tvůrčích dílnách namalují květináček a zasadí podzimní kytičku, ozdobí si krajkou skleničku a naplní jí dýňovou marmeládou. Z dýní budeme také dlabat strašidélka. Protože k podzimu nerozlučně patří létající draci, společně si jej vyrobíme a předvedeme, že může sloužit jako krásná ozdoba na dveřích domu,“ prozradila Helena Neumannová z pořádající společnosti Park Tři Věže. Návštěvníci se budou moci pustit také do hledání pokladu v ježibabím doupěti a seznámit se v archeologické vesničce s životem prvních zemědělců v Čechách. Těšit se můžete i na bubnování s šamanem, tančení zumby a farmářskou stezku plnou hádanek a kvízů ze života farmáře.

Milovníci dobrého jídla a pití mohou ochutnat a případně si i nakoupit hovězí steaky a polévku v bio kvalitě, pekařské výrobky, zeleninu, ovocné šťávy, pálenku, med a mnoho dalšího. Vstupné je pro všechny zdarma. Doma nemusíte nechávat ani svoje čtyřnohé miláčky, jen jim na výlet přibalte košík a vodítko. Farmářské slavnosti pořádá společnost Park Tři Věže ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR a s podporou Ministerstva zemědělství ČR. Záštitu nad projektem převzal ministr zemědělství Ivan Fuksa. Více na www.farmarskeslavnosti.cz.

FARMÁŘSKÉ SLAVNOSTI - Angus farma Rančice rodiny Šebelkových

Sobota 8. 10. 2011 10.00 – 16.00

Časový harmonogram kulturního programu:

11.15 Slavnostní zahájení

11.30 Zumba – tanec pro celou rodinu

13.00 Vystoupení folklórního souboru Radost

14.00 Drum Circle – bubnování pro celou rodinu

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info