Švýcarsko chce podpořit domácí produkci krmných plodin

Míra soběstačnosti v produkci krmných obilovin by se měla ve Švýcarsku díky přímým platbám zvýšit na 65 %.

Agrární komora švýcarského sdružení zemědělců (SBV) chce podpořit domácí produkci krmných obilovin a snížit tak importní závislost tohoto odvětví. Komora proto plánuje zavedení podpory pěstování určitých druhů krmných obilovin prostřednictvím přímých plateb a současně optimalizaci jejich spotřeby. Konkrétně by se měla zvětšit celková rozloha zemědělské půdy, na které se budou pěstovat krmné obiloviny o přibližně 25 000 hektarů a bílkovinných plodin o 15 000 hektarů. Tím by mělo dojít u jadrných krmiv ke zvýšení míry soběstačnosti o 15 procentních bodů na 65 %.

Kromě toho by mělo díky výzkumu a šlechtění dojít u krmných plodin ke zvýšení výnosů a jejich tolerance vůči chorobám. Na straně poptávky by se mělo podle názoru zemědělské komory dbát na to, aby se podíl jadrných krmiv v krmných dávkách nezvyšoval a v oblasti konverze krmiva by mělo dojít k jejímu dalšímu zlepšení. Používání jadrných krmiv v živočišné výrobě ve Švýcarsku je podle SBV již 20 let na stabilní úrovni, ale poklesla jejich produkce, protože zisky z pěstování krmných obilovin a bílkovinných rostlinných zdrojů následkem masivního poklesu cen a chybějících politických pobídek nepřetržitě klesají. Od roku 1990 se roční objem dovozu jadrných krmiv téměř zdvojnásobil. (AgE)

Schweiz will Anbau von Futtergetreide ankurbeln

www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info