V Jedovnicích začal výlov Olšovce, očekává se odlov 20 tun ryb

V Jedovnicích na Blanensku dnes začal výlov rybníku Olšovec, v němž by rybáři měli odlovit asi 20 tun ryb. Převážně jde o kapry. Rybí obsádku v Olšovci tvoří také amuři a tolstolobici. Výlov v Jedovnicích má mnohaletou tradici. Je společenskou akcí, na kterou přijíždějí tisíce lidí, řekl dnes ČTK za jedovnické rybáře Leoš Blažek.

"Uplynulá sezona byla velmi dobrá. S kvalitou ryb jsme proto nyní nadmíru spokojeni. Část z nich se zkonzumuje a prodá na místě, část zamíří za několik týdnů na vánoční stoly," uvedl Blažek. Jedovnický kapr nepodraží. Stejně jako loni se bude kilogram prodávat za 85 korun.

Součástí výlovu Olšovce není jen nabídka rybích specialit všeho druhu. K doprovodným akcím patří jarmark na hrázi. Okolí rybníku je plné atrakcí pro děti.

Jedovnice patří k nejstarším rybníkářským lokalitám na Moravě. První písemná zmínka o tamním rybníkářství pochází z roku 1371. Olšovec je největší z tamních vodních ploch, která zůstala dosud zachována. Slouží nejen k chovu ryb, ale i k rekreaci.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info