Antimonopolní úřad povolil nákupy Penty v masném průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil nákupy Penty v masném průmyslu. Má získat kontrolu nad Schneider Group, P.S.TRANS , M.U.S.P. a PROPERTY - Jateční a.s. ÚOHS fúzi schválil bez podmínek ve zjednodušeném řízení. Rozhodnutí je už pravomocné, řekl ČTK předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Podle informací na webu ÚOHS má Penta získat možnost uvedené společnosti "výlučně kontrolovat". Úřad posuzoval zejména oblast zpracování, výroby a prodeje výrobků z vepřového a hovězího masa.

Penta i Schneider podnikají v oblasti výroby, distribuce a prodeje masných produktů na trzích v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. "Naše dohoda je důležitým krokem při konsolidaci výrobců masa ve střední Evropě. Partnerství skupin otevírá příležitosti pro celou řadu synergií, dává možnost pro expanzi na nové trhy, ale i pro oboustranné posílení na stávajících trzích," uvedli v polovině září společně partner skupiny Penta Iain Child a Robert Schneider, jediný vlastník skupiny Schneider.

Penta podniká v masném průmyslu již od roku 2008, kdy koupila největšího výrobce na Slovensku, Mecom Group, a předního producenta v Maďarsku, Debreceni Group. Penta tak v současnosti provozuje pět výrobních závodů. Celkové tržby masokombinátů ovládaných Pentou loni vystoupaly na 220 milionů eur (5,4 miliardy korun).

Schneider-Group podniká v masném průmyslu již 20 let. Do jejího portfolia patří Masokombinát Plzeň, který je největším závodem na výrobu uzenin v České republice pod značkou Schneider. Kromě toho provozuje v současné době zhruba stovku specializovaných prodejen masa, uzenin a lahůdek pod značkou Zeman. Celkové tržby skupiny dosáhly v loňském roce 170 milionů eur (4,2 miliardy Kč).

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info