Kofola v Mnichově Hradišti spustila výrobní linku za 150 mil.Kč

Nápojářská společnost Kofola spustila ve svém výrobním závodě v Mnichově Hradišti novou výrobní linku za 150 milionů korun. Bude na ní vyrábět nápoje s vysokým podílem ovoce bez obsahu konzervantů. Firma tím reaguje na měnící se poptávku na trhu. Na tiskové konferenci to dnes uvedli zástupci Kofoly.

"Můžeme říci, že naši spotřebitelé se, přestože je krize, mění," uvedl generální ředitel firmy Jannis Samaras. Stále více lidí se podle něj zajímá o složení jídla a nápojů, které konzumuje. Podle zástupců Kofoly je linka, která umožní plnění PET láhví horkou tekutinou i s kousky ovoce, evropským unikátem.

Společnost Kofola je součástí stejnojmenné skupiny Kofola sídlící v Polsku. Skupině v prvním pololetí letošního roku vzrostly tržby o více než 22 procent na 4,3 miliardy korun. Provozní zisk (EBITDA) činil 380 milionů korun, což byl meziročně nárůst o šest milionů Kč.

Skupina působí kromě Polska a Česka také v Rusku a na Slovensku. Mezi její nejvýznamnější značky patří Kofola, Rajec, Vinea, Hoop Cola, Jupí, Jupík nebo Paola. Letos v dubnu Kofola koupila předního tuzemského výrobce energetických nápojů, firmu Pinelli.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info