Zemědělcem roku je letos ZD Dlouhá Lhota

Vítězem jubilejního desátého ročníku soutěže Zemědělec roku se letos stalo Zemědělské družstvo se sídlem v Dlouhé Lhotě na Příbramsku.

V soutěži, kterou pořádá vydavatelství Profi Press a týdeník Zemědělec, se zemědělské podniky hodnotí podle ekonomických ukazatelů. Výsledky byly dnes vyhlášeny na semináři Zemědělská politika 2012.

Druhé místo připadlo společnosti Farma R.V. z Moravského Žižkova na Břeclavsku, třetí skončila Zemědělská společnost Zevos z obce Předboj nedaleko Prahy. Vítěz dostal od sponzorů šek na 150.000 korun, druhé místo bylo oceněno 100.000 korun, třetí 50.000 Kč. Loni soutěž vyhrálo Zemědělské družstvo Rajhradice z jižní Moravy.

Vítězné zemědělské družstvo má 180 členů a hospodaří na takřka 1800 hektarech zemědělské půdy. Věnuje se především pěstování potravinářské pšenice, řepky, krmných plodin a kukuřice. V živočišné výrobě chová 300 dojnic.

Odborníci z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací hodnotili firmy na základě jejich loňských ekonomických výsledků. Podle vypočtených hodnot jednotlivých ukazatelů dostaly přihlášené podniky body. Spolupořadateli soutěže jsou ministerstvo zemědělství, Agrární komora, Zemědělský svaz, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů a Společnost mladých agrárníků.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info