Nesouhlas s agrární reformou

Odezvy na návrh reformy společné zemědělské politiky (SZP), který přednesl počátkem října evropský komisař Dacian Cioloss, jsou vesměs negativní. Česká republika se stala jedním z neformálních lídrů při organizování tlaku na změny v navrženém konceptu. Byl jím předchozí ministr zemědělství Ivan Fuksa, je jím i nový ministr Petr Bendl.

Byly a jsou jím i hlavní české nevládní agrární organizace, respekt a autoritu v tomto směru má především Agrární komora ČR.

V nedávné době, konkrétně 8. listopadu, se uskutečnily na úřadě v Praze dvě významné schůzky. Prezident komory Jan Veleba přijal nejprve početnou delegaci estonských farmářů a poté velmi významnou návštěvu poslanců Výboru Národní rady Slovenské republiky pro zemědělství a životní prostředí v čele s předsedkyní Máriou Sobolovou za doprovodu velvyslance Slovenské republiky v České republice Petera Brňu. Obě návštěvy byly velmi užitečné a měly stejný cíl – spojit síly v tlaku na změnu návrhu reformy společné zemědělské politiky ve prospěch nových zemí.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info