Německo je nadále třetím největším agrárním vývozcem

Více potravin a zemědělských surovin než Německo vyvezly v roce 2010 jen USA a Nizozemsko.

Německo zůstává i v roce 2010 třetím největším vývozcem agrárních produktů na světě.To vyplývá z aktuálních údajů Světové obchodní organizace (WTO).

Více potravin a zemědělských surovin než Německo vyvezly v roce 2010 jen USA a Nizozemsko. Na čtvrtou pozici nejvýznamnějších vývozních zemí v agrární oblasti v roce 2010 však postoupila Brazílie, která tak předstihla Francii. Šesté místo obsadila Kanada těsně následovaná Čínou. Čína tak v minulém roce předstihla Belgii a mohla by brzy překonat i Kanadu. Na dalších pozicích se umístily Španělsko, Itálie a Argentina. Také Argentina v meziročním srovnání postoupila výrazně kupředu.

Čína je nyní druhým největším dovozcem

V pořadí největších agrárních dovozců došlo v posledním roce k některým změnám. USA sice nadále dovážejí s velkým odstupem nejvíce agrárních produktů, na druhé pozici mezi agrárními dovozci se však poprvé umístila Čína a odsunula tak Německo, které několik posledních let tuto pozici zaujímalo. Stabilně čtvrté místo v dovozu zemědělských výrobků a potravin patří Japonsku. Dále následují pouze evropské země: Nizozemsko, Velká Británie, Francie, Itálie, Belgie a Španělsko. Teprve potom přichází na řadu Rusko s rovněž výrazně rostoucími dovozy.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info