Lesy Slovenské republiky odvedou 20 mil. eur do státního rozpočtu

Mimořádný odvod slovenských státních lesů do státního rozpočtu ve výši 20 mil. eur má pokrýt výdaje Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova SR. Slovenský ministr zemědělství Zsolt Simon totiž požádal o navýšení rozpočtové kapitoly ministerstva.

Podnik přitom ke konci roku očekává zisk přibližně 10 mil. eur. Lesy SR tedy budou muset najít možnosti, jak získat přibližně 10 mil. eur. Podnik bude muset učinit výrazné škrty ve výdajích. Pro agenturu SITA to uvedl tiskový mluvčí Lesů SR, Vlastimil Rezek.

Společnost podle jeho slov bude muset odložit výdaje na údržbu a opravy majetku, investice nebo protipovodňové aktivity. Vedení podniku by podle něj ale velmi nerado omezovalo činnosti související s ochranou a pěstováním lesa. Ceny dřeva by měly zůstat v budoucím roce s velkou pravděpodobností na současné úrovni, podnik opět chystá pokles těžeb z letošních 4,2 na 3,9 mil. metrů krychlových.

Ministr zemědělství Simon se domnívá, že po restrukturalizaci, tedy snížení počtu lesních závodů a lesních správ a dalších nevyhnutnelných opatřeních, se taková úspora dá zvládnout.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info