Krásy jihomoravského Znojma je možné díky Lesům ČR pozorovat ze zbrusu nové vyhlídky

Lesy ČR nedávno dokončily na znojemském návrší Hájek, v obci Suchohrdly u Znojma, v Jihomoravském kraji, výstavbu zcela nového, zastřešeného vyhlídkového místa. Náklady na vybudování vyhlídky včetně potřebného zpevnění okolních cest Lesy ČR hradily z prostředků Programu 2020, kterým podnik celostátně podporuje veřejně prospěšné funkce lesů.

Nově se tak veřejnosti naskýtá pohled nejen na historické centrum, ale i na novější části Znojma. Vyhlídka by se v budoucnu mohla stát součástí lesoparkové sítě stezek pro pěší i cyklisty a současně tak zvané Vinařské stezky. V jejím okolí se totiž nacházejí jedinečné viniční tratě a významné vojenskohistorické lokality.

Lesy ČR věnují zvýšenou pozornost oblasti znojemského vrchu Hájek již od roku 2009. Tehdy se začalo s postupnými úpravami lokality a to v úzké spolupráci s obcí Suchohrdly. „Podle našich informací počítá obec Suchohrdly s opravou rybníka na Dobšickém potoce. Lesy ČR by rády vybudovaly síť pěších stezek, které by umožňovaly průchod údolím potoka ze Suchohrdel do sousední obce Dobšice. Uvažujeme také o realizaci dalšího vyhlídkového místa, tentokrát v centrální části vrchu Hájek. V plánu je také napojení cesty vedoucí místní lipovou alejí na stávající Vinařskou stezku do Dobšic. Věříme, že se nám ve spolupráci s obcí Suchodhrdly podaří vytvořit odpočinkovou zónu nejen pro obyvatele přilehlých obcí, ale i pro všechny návštěvníky Znojma,“ podotýká k tématu ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Brno Miroslav Svoboda.

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info