Krmivo z řas

Krmivo z řas americké společnosti Green Plains Renewable Energy prošlo úspěšným testováním u drůbeže, v jehož rámci byla prokázána vysoká kvalita obsaženého proteinu a vysoká koncentrace energie.

Američtí vědci z University of Illinois poprvé prověřovali řasy jako krmný komponent pro drůbež na základě požadavku společnosti Green Plains Renewable Energy Inc. And BiolProcess Algae LLC, která se zaměřuje na vývoj budoucích generací biopaliv (bioetanol, řasy). V srpnu letošního roku se podařilo této společnosti instalovat v komerčním měřítku technologii na produkci řas. Zahájení prodeje finálních produktů – krmiva na bázi řas určeného pro výživu ryb a dalších druhů užitkových zvířat a také omega 3-mastných kyselin z řas určených pro potravinové a dietní doplňky pro humánní výživu - společnost plánuje na jaře příštího roku. První kolo testů k ověření krmné hodnoty nového produktu bylo zahájeno u drůbeže.

Vědci prokázali, že mnoho parametrů charakterizujících krmnou hodnotu řas je srovnatelných s vysokoproteinovou sojovou moučkou a že ji dokonce předčí v koncentraci energie. Získané výsledky byly analyzovány a validovány experty z University of Missouri.

Na základě získaných výsledků chce společnost pokračovat ve vývoji tohoto a dalších nových krmných komponentů z řas. Bude pokračovat testování u drůbeže a začne také hodnocení tohoto produktu jako náhrada za rybí moučku. Jednu z budoucích možností využití spatřuje společnost také v produkci krmné komponenty s vysokou hodnotou určenou pro výživu nosnic ve formě koncentrátu omega 3-mastných kyselin.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info