Správním ředitelem Lesů ČR se má stát Pavel Škvára

Podle informací týdeníku Ekonom znovuobsadí Lesy ČR pozici správního ředitele. Má se jím stát Pavel Škvára, který podle Ekonomu patří do okruhu lidí majících velmi blízko k lobbistovi Ivo Rittigovi. Funkce ve státním podniku by se měl ujmout v pondělí.

Funkce správního ředitele byla dlouhodobě neobsazena, ale v kariéře současného ředitele Lesů ČR Svatopluka Sýkory tvořila tato pozice jakýsi předstupeň k funkci generálního ředitele.

Pavel Škvára úzce spolupracoval s ministrem Petrem Bendlem již v době, kdy řídil ministerstvo dopravy, kde Pavel Škvára působil jako náměstek. Posléze našel uplatnění ve Správě státních hmotných rezerv, bylo to v časech, kdy byla tato instituce pod nadvládou ministra průmyslu Martina Kocourka. Po nedávném nástupu Petra Bendla do resortu zemědělství přešel s ním a začal řídit jeho ministerský kabinet. Předpokládalo se ale, že zde časem získá funkci náměstka. To se ale nestalo. Škvára je podle Ekonomu stejně jako Bendl řazen do okruhu lidí, kteří mají velmi blízko k vlivnému pražskému lobbistovi Ivo Rittigovi.

Pavel Škvára vystudoval právnickou fakultu Univerzity Karlovy a později na VŠFS/University of Washington získat titul MBA. Od roku 1999 pracoval jako advokát se specializací na soukromé a později občanské právo a právo nemovitostí. Od roku 2002 se pohybuje ve státní sféře. Působí v dozorčích radách Severočeských dolů a Českých drah.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info