Němci prý zavřou mlékárnu v Kralovicích

Německá společnost Bechtel zavře tři ze svých mlékáren a jednou z nich je i český závod v Kralovicích u Plzně. Kralovická mlékárna, kde se mléko vyrábí od roku 1941, by měla skončit během příštího roku, uvedl německý server Top Agrar Online.

Zavírání mlékáren německý vlastník odůvodnil tím, že se chce zaměřit na svou domovskou centrálu v bavorském Schwarzenfeldu a její modernizaci. Další dvě mlékárny chce Bechtel zavřít v Německu.

Už letos v říjnu firma oznámila, že v Kralovické mlékárně kvůli nízkým výkupním cenám přestane vyrábět sýry a propustí dvě třetiny zaměstnanců. Konec výroby mléka ale tehdy firma neohlásila.

Pokud mlékárna v Kralovicích zavře natrvalo, bude to znamenat konec sedmdesátileté tradice výroby mléka. Kralovická mlékárna vznikla v roce 1941 v pivovaru. Do roku 1992 byla součástí Západočeských mlékáren Klatovy. Firma NET Kralovice, vzniklá po privatizaci, zvýšila produkci tvrdých sýrů a zavedla výrobu tavených sýrů. V roce 2004 vstoupil do mlékárny německý Bechtel. Podnik dosud vyráběl polotvrdé sýry jako Eidam a tavené sýry Tizian.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info