TZ Lesy ČR pomáhají při úpravách Krušnohorské lyžařské magistrály

Milovníci běžeckého lyžování v zimě s oblibou využívají některou z tras Krušhohorské lyžařské magistrály, která vede celým pohořím Krušných hor, z úplného západu republiky z Chebu až na severočeský Sněžník u Děčína, kde navazuje na Labskou trasu. K tomu, aby se po trase lyžařům dobře jezdilo přispívají významnou měrou také Lesy ČR a to prováděnými úpravami ještě před začátkem hlavní zimní sezóny.

“V letošním roce jsme nechali zpevnit povrch dvou lesních cest, po kterých lyžařská magistrála vede. Jde o cesty Schupemberská a Nad Koupalištěm, které se nacházejí v území spravovaném naší lesní správou Horní Blatná. Náklady na tyto úpravy dosáhly částky tři čtvrtě milionu korun,” popisuje ředitelka Krajského ředitelství Lesů ČR Karlovy Vary Barbora Klempířová.

V některých úsecích lesních cest Bučínská, Bublavská a Rolavská pak Lesy ČR odstranily dřeviny, které do prostoru magistrály zasahovaly a vyčistily příkopy podél těchto cest v celkové délce 25 kilometrů. Tyto lesní cesty leží v území spravovaném lesními správami Kraslice a rovněž Horní Blatná.

Celková délka Krušnohorské lyžařské magistrály je 242 kilometrů a v celém jejím průběhu se na ní napojuje řada stezek a značených turistických cest pro pěší, cyklisty i milovníky bílé stopy. Kromě malebné přírody magistrála nabízí i mnoho přírodních a technických zajímavostí.

KONTAKT:

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info