Rada ministrů ŽP uctila památku Václava Havla

V Bruselu se na svém pravidelném zasedání sešli ministři životního prostředí Evropské unie. Polský ministr Marcin Korolec jako předseda Rady nechal na úvod jednání minutou ticha vzpomenout památku Václava Havla.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa měl na úvod zasedání krátký projev, ve kterém zmínil hlavní atributy Havlova života. Jménem české vlády a českých občanů také svým kolegům poděkoval za projevy úcty.

Ministr měl dále v Bruselu před zasedáním Rady bilaterální schůzku se svým polským protějškem Marcinem Korolcem. Jednali spolu o klimatu a výstupech z Durbanské konference. Ministři se také dohodli na dalším vzájemném setkání, které by se mělo uskutečnit v druhé polovině ledna, kdy chtějí dále diskutovat aktuální body česko-polské spolupráce a společné priority.

Ministr Tomáš Chalupa v Bruselu dále jednal se skotským ministrem Stewartem Stevensonem, se kterým diskutoval otázky klimatu, energetiky a obnovitelných zdrojů energie. Skotský ministr pak ministra Chalupu seznámil s aktivitami, které Skotsko vyvíjí v souvislosti se změnou klimatu. Ministři se dohodli, že si budou dále vyměňovat své zkušenosti ohledně úspěšných energetických projektů.

O přípravách na dánské předsednictví a dánských aktivitách v oblasti energetiky a o energetické soběstačnosti hovořil následně ministr Chalupa také se svým dánským protějškem Martinem Lidegaardem.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info