SZIF zrušil kvůli pochybnostem tendr na podporu značky Klasa

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) pozastavil kvůli pochybnostem tendr na komunikační podporu značky pro kvalitní tuzemské potravinářské výrobky Klasa na léta 2012 a 2013 s předpokládanou cenou 327 milionů korun. Důvodem byly námitky ze strany jednoho z uchazečů, kterým fond vyhověl.

„Při kontrole jsme zjistili, že by nebyla dodržena zákonná lhůta pro vyřízení případných dotazů jednotlivých účastníků. Je to spíše formální záležitost, ale pro jistotu jsme to zrušili,“ řekl deníku E15 mluvčí SZIF Petr Hlavatý. Nové výběrové řízení bude vypsáno v průběhu ledna, dodal.

Zakázku fond vyhlásil v říjnu, pochybnosti se objevily nedlouho poté. Podle dostupných informací se tak výběrová komise k zakázce vůbec nesešla.

Předmětem zakázky bylo a bude zpracování marketingové strategie a komunikačních aktivit značky Klasa, které mají výrobky s tímto označením více přiblížit českým spotřebitelům.

Tuzemští producenti potravin se zejména v době krize snaží přesvědčit zákazníky v Česku, že mnohé jejich výrobky jsou stejně kvalitní jako zahraniční, ne-li kvalitnější. Jednou z cest, jak to dát najevo, je právě snaha o získání práva užívat značku Klasa. Od počátku značky spravované SZIF před osmi lety toto právo získalo přes 1350 produktů od 231 výrobců. Potravinářská komora o zrušení tendru ví, ale předpokládá, že zpoždění projektu Klase potíže nepřinese. „Problém to není. Raději ať se tendr posune, ale je ať vyhlášen dobře,“ řekla mluvčí komory Dana Večeřová.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info