ADM kupuje tři obilní sila na Slovensku

Akvizicí vstupuje ADM na významný výrobní slovenský trh

Archer Daniels Midland Company (NYSE: ADM) dnes oznámila, že na Slovensku kupuje od společností Palma Group a.s. a Polnonákup Hont a.s. tři obilní sila. Tato sila jsou prvními aktivy ADM na Slovensku. Poté, co ADM nedávno avizovala rozšíření svého závodu v Olomouci, se jedná o další významný počin společnosti v regionu CEE.

“Akvizice těchto tří sil rozšiřuje stávající nákupní síť ADM na Slovensko, do oblastí podél Dunaje a posiluje naši strategii růstu ve střední a východní Evropě,” řekl Tido Boehle, generální ředitel ADM Origination and Terminals, Europe. “Tato zařízení budou skladovat a dodávat rostlinné produkty pro naše evropské zpracovatelské závody a umožní nám také lépe propojit místní pěstitele a produkty s exportními trhy.”

Sila, umístěná v Levicích, Hontianských Němcích a Sečovcích na jihu a východě Slovenska, zajistí ADM dodávky řepky, slunečnice, kukuřice a pšenice z nových produkčních oblastí. Tato tři zařízení disponují celkovou skladovací kapacitou 149.000 tun a umožňují nakládat železniční vagony.

ADM provozuje zařízení na zpracování olejnin v České republice, Německu, Nizozemsku, Polsku, Velké Británii a na Ukrajině. Součástí ADM  v Evropě je i společnost Eaststarch, společný projekt (joint venture) s Tate & Lyle se sídlem v Nizozemsku. Eaststarch provozuje kukuřičný mlýn na mokré mletí v Bulharsku, Maďarsku, na Slovensku a v Turecku. Tato akvizice pomůže také výrobním provozům Eaststarch, neboť ADM může nyní dodávat kukuřici do slovenského závodu v Bolerazu.

V České republice působí společnost od roku 2009, kdy převzala závod na zpracování olejnatých semen v Olomouci, který plánuje nyní rozšířit. Projekt zahrnuje nákup nového zařízení, rozšíření skladovacích prostor, zlepšení výrobních procesů a navýšení kapacity zpracování surovin tak, aby mohla společnost ADM odebírat více plodin od místních dodavatelů. Součástí ADM Česká republika je i obchodní společnost se sídlem v Praze.

O ADM

Již déle než jedno století přetváří lidé ze společnosti Archer Daniels Midland Company (NYSE:ADM) plodiny na výrobky, které slouží k uspokojování základních životních potřeb. Současných 30 000 zaměstnanců ADM na celém světě přeměňuje olejnatá semena, kukuřici, pšenici a kakaové boby na potravinářské výrobky, krmivo pro zvířata, ale i produkty pro chemický průmysl a energetiku. ADM dnes disponuje více než 265 výrobními závody, 400 skladovacími zařízeními a celosvětovou prémiovou sítí na přepravu plodin, a tak přináší výrobky spotřebitelům ve více než 160 zemích. Více informací o společnosti a jejích výrobcích naleznete na www.adm.com.

Archer Daniels Midland Company

Media Relations

media-eu@adm.com

Grayling

Markéta Englová

Marketa.englova@grayling.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info