Pozemkový fond zrušil tendr na právní služby za 140 milionů

Výhrady ministra zemědělství Petra Bendla vůči některým tendrům a krokům Pozemkového fondu se podle dnešního deníku E15 neminuly účinkem. Pozemkový fond na konci roku zrušil tendr, v němž hledal firmu pro poskytování právních služeb s předpokládanou cenou 140 milionů korun za čtyřletou smlouvu, píše.

Právě tendr na právní služby byl jedním z těch, které se Bendlovi po jeho říjnovém nástupu do funkce hodně nelíbily. Byl totiž na dobu čtyřnásobně delší, než činí doba samostatné existence Pozemkového fondu, který by se měl kvůli úsporám sloučit k poslednímu prosinci letošního roku s Pozemkovým úřadem, píše E15.

Ministerstvo zemědělství na posledním zasedání vlády před Vánocemi předložilo zprávu o transformaci Pozemkového fondu a pozemkových úřadů, v níž kritizovalo pomalé tempo přípravy fondu na transformaci a plýtvání veřejnými prostředky. Ministerstvu se nelíbilo, že fond vypisuje tendry na výrazně delší dobu, než zbývá do sloučení obou institucí.

Kromě právních služeb to byl také tendr na stavební práce za půl miliardy korun. Fond také podle ministerstva nepochopitelně navrhoval v letošním posledním roce své samostatné existence navýšit svůj rozpočet o 100 milionů korun, připomíná dnešní E15.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info