Bezproblémové čerpání dotací v programu Zelená úsporám je prioritou MŽP

Ministerstvo životního prostředí upřesňuje informace, které uvedla ČTK ve své zprávě ze dne 9. ledna 2012. MŽP po diskusi s Ministerstvem financí (MF) ve středu 11. ledna 2012 předloží na jednání vlády materiál, jehož cílem je zajistit bezproblémové vyčerpání všech finančních prostředků v rámci programu Zelená úsporám.

„Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí podnikly nezbytné kroky, aby česká strana nemusela nevyčerpané prostředky GIS (prostředky získané z prodeje jednotek AAU) do konce roku 2012 vracet spolu s finančními sankcemi zpět kupcům jednotek AAU. Proto ministr životního prostředí projednal s ministrem financí v prosinci 2011 tuto situaci a Ministerstvo životního prostředí zapracovalo návrh řešení, tedy navýšení výdajového limitu Fondu na rok 2012 do materiálu - Informace o stavu Programu Zelená úsporám, který byl ke konci roku 2011 zaslán k projednání do vlády,“ říká 1. náměstek ministra Jakub Kulíšek.

Hlavním cílem tohoto materiálu je navýšení výdajového limitu SFŽP o 2,2 miliardy. Těmito penězi SFŽP historicky disponuje. Jejich vyplácení je však podmíněno výší limitu, který stanovuje MF v rámci státního rozpočtu na rok 2012. Jde tedy o umožnění vyplácení těchto finančních prostředků, které má SFŽP k dispozici na svém účtu, a nejedná se o požadavek rezortu životního prostředí na navýšení finančních prostředků ze státního rozpočtu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info