Soud zamítl insolvenční návrh na majitele prodejen Albert

Krajský soud v Brně zamítl návrh na insolvenční řízení se společností Ahold, který iniciovala liberecká firma Zanap kvůli údajnému dluhu 6 milionů korun. V návrhu chybí informace o dalších věřitelích a také důkaz, že by majitel supermarketů a hypermarketů Albert nebyl schopný splácet závazky.

"Věřitel (Zanap) pouze v obecné rovině uvedl subjekt, o kterém se domnívá, že je dalším dlužníkovým věřitelem. Především zcela absentuje jakýkoliv konkrétní a rozhodující údaj, že dlužník není schopen své závazky plnit, tedy že se nachází v platební neschopnosti," stojí v usnesení Krajského soudu v Brně, které bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku.

Firma Zanap, která vyrábí a dodává gastrozařízení a zajišťuje jejich servis, v insolvenčním návrhu uvedla, že jí Ahold dluží z nezaplacených faktur za servisní, kontrolní a údržbářské práce přes 3,75 milionu korun, úroky z prodlení a penále ve výši přes půl milionu a více než 1,75 milionu korun za ušlý zisk.

Ahold ve středu tvrdil, že k podání insolvenčního návrhu nebyl důvod. "Návrh na zahájení insolvenčního řízení podaný společností Zanap Liberec je zcela bezdůvodný a neopodstatněný," komentovala ve středu insolvenční návrh Simona Caidlerová ze společnosti Ahold Czech Republic.

Ahold je nizozemská maloobchodní společnost, v Česku firma provozuje řetězec Albert, který tvoří 225 supermarketů, 55 hypermarketů a 23 benzinových stanic. Společnost vykázala na českém a slovenském trhu za rok 2010 provozní zisk 253 milionů korun při tržbách bez DPH 42 miliard korun.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info