Vliv návrhu Koncepce vodohospodářské politiky Ministerstva zemědělství ČR pro období po vstupu do EU (2004 – 2010) na životní prostředí

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí zahajuje proceduru posuzování vlivů návrhu Koncepce vodohospodářské politiky Ministerstva zemědělství ČR pro období po vstupu do EU (2004 – 2010) na životní prostředí. Součástí procedury posuzování je i možnost veřejnosti podávat připomínky a návrhy na úpravu jak předkládané Koncepce tak i jejího Posouzení ve lhůtě 60 dnů (2. února – 2. dubna 2004). Po vypořádání všech obdržených připomínek a návrhů budou oba dokumenty předány Ministerstvu životního prostředí, které na jejich základě vydá Stanovisko, bez něhož nemůže vláda České republiky předloženou koncepci projednat.

Informace o průběhu posuzování vlivů Koncepce na životní prostředí budou průběžně zveřejňovány na adresách http://kostelec.czu.cz/ a http://www.mze.cz .

Návrh Koncepce navazuje na výsledky naplňování předchozí obdobné koncepce na období před vstupem ČR do EU schválené usnesením vlády ze dne 12. ledna 2000 č. 49. Pokračuje v nezbytném nasměrování vodního hospodářství k naplnění transponovaných relevantních předpisů EU, a to především Směrnice Rady 91/271/EHS o čištění městských odpadních vod a Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/60/ES, ustavující rámec pro činnost Společenství v oblasti vodní politiky a k zajištění nezbytné prevence před povodněmi.

Na základě navržené koncepce bude možné zajišťovat jednotlivé kroky vedoucí k tvorbě nezbytných finančních zdrojů pro realizaci navržených opatření. Půjde vždy o seskupování zdrojů příslušných fondů EU, mimorozpočtových zdrojů v působnosti státu, státního rozpočtu k doplnění vlastních zdrojů obcí a vodohospodářských institucí a investorů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info