Dnes zahájil svou činnost portál eDotace

Dnes byl v Informačním stedisku Evropské unie (ICEU) v Praze slavnostně spuštěn portál Strukturálních fondů Evropské unie eDotace. Spuštění portálu se učastnili hejman Olomouckého kraje Jan Březina, náměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman, Petr Štěpánek , ředitel Economia online, Jan Haránek, ředitel Raven Consulting a Dušan Fibinger, předseda Prodotační komory.

Jan Havránek úvodu stručně prezentoval nový portál a jeho strukturu a zdůraznil, že základem nového webu je bezplatná databáze více než 180 utříděných a snadno vyhledatelných dotací. Analýza a rozbor všech dostupných dokumentů a dále typů investic, kterémohou být ze strukturálních fondů podpořeny umožnily přesnou specifikaci kritérií, které musí žadatel při podání žádosti o dotaci splnit. Portál je schopen vytvořit přesný dotační profil pro každého unikátního žadatele tak, aby nemusel procházet stovky či tisíce stran textů.“

Petr Štěpánek vysvětlil důvod vzniku portálu, kterým podle jeho slov byla snaha poskytnout kvalitní a přesné informace o Strukturálních fondech, které by měly pomoci efektivnímu čerpání finančních prostředků EU. Ve svém vystoupení vytýčil velmi smělý a ambiciózní cíl: „Cílem portálu je přispět k tomu, aby Česká republika byla nejefektivnější zemí z přistupujících států při čerpání dotací ze zdrojů EU. Projekt eDotace pomůže žadatelům o subvence zorientovat se ve složité síti dotačních možností a krok po kroku je povede od realizace jejich vizí až po úspěšné vyčerpání dotace“.

Jan Havránek, ředitel Raven Consulting, doplnil, že portál nabízí rovněž pomoc při realizaci výběrových řízení a navazování výhodných obchodních kontaktů, aktuální zpravodajství a odborné články o fondech Evropské unie z deníku Hospodářské noviny, týdeníku Ekonom, ale i z dalších titulů vydavatelství Economia.

Ostatní pánové ve vzacné shodě popřáli portálu dobrý start a dlouhý život. Mrzí mne, že jsem se nedověděl účel a poslání t.zv Prodotační komory, ani její vztah k dalším "komorám" (hospodářská, agrární).

Jak Vám nový portál může pomoci ve Vaší práci posuďte sami na adrese: http://www.edotace.cz.

V nejbližší době bychom rádi přinesli podrobnější zhodnocení nových stránek, zejména z hlediska naplnění vytýčených cílů a konkrétní pomoci ždatelům o pomoc ze strukturálních fondů EU

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info