Na Zelený čtvrtek se bude opět čepovat zelené pivo

Na zelené pivo si mohou zájemci zajít na Zelený čtvrtek. Objednat si velikonoční speciál z brněnského pivovaru Starobrno budou moci 9. dubna téměř ve 2500 restauracích, pivnicích, hospůdkách a dalších gastronomických zařízeních po celé republice.

"V minulých třech letech dodával pivovar Starobrno zelené pivo před velikonočními svátky pouze do vybraných restaurací na Moravě. Byl však o něj takový zájem, že se stává celonárodním fenoménem. Bude dostupné prakticky všude," uvedla v tiskové zprávě Kateřina Eliášová ze skupiny Heineken, která specialitu pro české milovníky piva připravila. Podle výrobců bude v 760 českých městech a obcích od Aše až po Karvinou k dispozici 2500 hektolitrů zeleného speciálu. Dodávat se bude v padesátilitrových i ve třicetilitrových sudech tak, aby pivo mohly nabízet i menší hospůdky.

Zelené pivo se vyrábí podle speciální receptury, jejíž obsah výrobci tají. Tvrdí přitom, že zelená barva má přírodní původ. Motivací pro jeho produkci jsou prý mimo jiné zkušenosti předků. "Naši předkové věřili, že požití nápoje přinese probuzení vnitřní životadárné energie a odežene všechny nemoci," uvádí tisková zpráva.

Loni pivovar Starobrno ztrojnásobil objem výroby na 2000 hektolitrů. Třináctistupňové pivní speciality se dočkali také návštěvníci českých hospod a restaurací, které čepují pivo Krušovice. Královský pivovar Krušovice patří společně se Starobrnem do nizozemské pivovarnické skupiny Heineken.

Nový zelený ležák nabídl letos v březnu minipivovar Pivovarský dvůr v Plzni. Dvanácti- až třináctistupňový nápoj obsahuje pět bylinek, které rostou převážně v Irsku, například mařinku a meduňku, ale také konopí. Zájemci si jej mohli dopřát v rámci oslav irského svátku svatého Patrika.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info