V ČR potvrzeno 258 případů nové chřipky

Pacienti jsou v domácí izolaci a zotavují se bez antivirotické léčby

V České republice bylo k 31. 7. prokázáno 258 případů nové (prasečí chřipky). Posledních 15 případů infekce virem Pandemic (H1N1) 2009 potvrdila Národní referenční laboratoř pro chřipku ve Státním zdravotním ústavu v posledních čtyřech srpnových dnech. Nejnovější případy se vyskytly v Praze a v krajích Ústeckém, Libereckém, Jihomoravském, Moravskoslezském a Jihočeském.

Podle ministerstva zdravotnictví jsou infikovaní především lidé, kteří přicestovali z Řecka, Malty a Španělska. Naprostá většina z nich je v domácí izolaci a zotavuje se bez antivirotické léčby. Závažnější komplikace průběhů nejsou hlášeny.Vláda před více než týdnem rozhodla o tom, že ČR nakoupí milion dávek vakcíny proti prasečí chřipce. Vakcíny vystačí pro půl milionu lidí, stát chce nechat očkovat především zdravotníky. Očkovací látky dodá firma GlaxoSmithKline (GSK). Vakcíny stát budou stát zhruba 220 milionů korun.

V Evropě hlásí nejvíce nákaz Německo a Velká Británie. Ve světě onemocnělo podle oficiálních statistik téměř 245.000 lidí a nemoc si vyžádala okolo 2 400 obětí.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info