Informace z jednání vlády

Na dnešním jednání vlády se diskutovalo o materiálu s názvem „Opatření k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v České republice eliminací nadbytečných požadavků environmentální legislativy“. Výsledkem diskuse je zadání úkolu pro Ministerstvo životního prostředí, které má ve spolupráci s dalšími subjekty tripartity začít pracovat na tom, aby ekologická legislativa byla postavena tak, aby přinášela efekty pro životní prostředí, nadmíru nezatěžovala podnikatele a nevytvářela přílišnou administrativní zátěž.

Vláda se usnesla na tom, že některé povinnosti nad rámec požadavků EU jsou v České republice v pořádku – jde například o oblast ochrany vod - evropská legislativa nevyžaduje čističky odpadních vod v obcích pod 2000 ekvivalentních obyvatel, ale v ČR je většinou všichni chtějí, podobně jako téměř všichni chtějí mít pitnou vodu z vodovodu.

Podle přijatého usnesení bude vytvořena meziresortní komise za účasti zástupců Rady hospodářské a sociální dohody, která bude nad materiály pracovat.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info