Nový ministr zemědělství ČR Ivan Fuksa dnes převzal řízení resortu

Dnes dopoledne premiér Petr Nečas uvedl do funkce nového ministra zemědělství. Ivan Fuksa se poté osobně představil všem zaměstnancům úřadu ve velké aule ministerstva. Zde také poděkoval odstupujícímu ministrovi Jakubu Šebestovi.

Ivan Fuksa pokládá za hlavní priority svého působení vyjednávání s Evropskou Unií o spravedlivých podmínkách pro české zemědělce, úspory a efektivní fungování resortu, odstranění byrokracie a korupce.

„Nepředstírám, že jsem dnes expert na zemědělství, ale to může být i výhoda, protože k problematice mohu přistoupit bez předsudků. Po čtyřech letech ve funkci prvního náměstka ministra financí mám slušné zkušenosti s řízením velkého ministerstva. Oceňuji i to, že je v týmu ministerstva velká řada vynikajících profesionálů. Velkou výhodou nové vlády bude i hladká spolupráce s mým kolegou, ministrem životního prostředí. Máme společnou řadu klíčových témat, jako jsou ochrana půdního fondu či ochrana před povodněmi,“ komentoval svůj vstup do úřadu ministr Ivan Fuksa.

Ministerstvo zemědělství okamžitě zahájí práci na přípravě své části Programového prohlášení vlády, které již bude obsahovat konkrétní záměry a plány pro příští čtyřleté období.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info