Nízké ceny vepřového masa trápí i Poláky

V různých regionech Polska protestují zemědělci proti nízkým cenám vepřového masa a dovozu levného vepřového masa ze zahraničí.

Dopravní problémy vzniklé odstavením traktorů, k čemuž vyzvala chovatele prasat nezávislá agrární odborová organizace Solidarność RI, proběhly na začátku týdne ve vojvodstvích Pomořském, Kujavsko-pomořském a také Lublinském.

Podle polského ministerstva zemědělství není žádný důvod k protestům, jak prohlásil náměstek ministra Kazimierz Plocke v rozhlasovém interview. Podle varšavského internetového portálu „Farmer“ politikové však nevylučují, že jsou malochovy prasat skutečně nerentabilní.

Plocke proto chovatelům prasat doporučil, aby se sdružovali do výrobních družstev podobně jako pěstitelé obilí. Polsko jako člen EU nemůže ani svévolně uzavřít hranice importovaným komoditám, zdůraznil politik.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info