Dovoz mléčných výrobků ze třetích zemí v rámci celních kvót

Nařízením Komise (ES) č. 2535/2001, v platném znění, se stanovuje režim pro podávání žádostí o licence pro dovoz ze třetích zemí v rámci celních kvót.

Žádosti o licence pro dovoz v období od 1. července do 31. prosince 2011 se podávají v termínu od 1. do 10. června 2011.

Žádosti mohou podávat pouze dovozci registrovaní pro dovoz mléčných výrobků v rámci celních kvót na období od 1. července 2011 do 30. června 2012.

Žádost o licenci

Žádost lze podat od 1.6. do 10.6.2011

Žádost o licenci lze podat pouze ve členském státě, ve kterém je žadatel registrován. Žádost o licence musí obsahovat registrační číslo žadatele.

Každý dovozce může podat pouze jednu žádost o licenci na stejnou kvótu pro dovozní celní kvótové období nebo podobdobí.

Jestliže žadatel podá více než jednu žádost o stejnou kvótu, pak všechny žádosti podané pro kvóty tohoto režimu se na půlroční dovozní období zamítají.

Žádosti o licence mohou uvádět jeden nebo více KN kódů uvedených v příloze I NK č. 2535/2001 pro stejnou kvótu a musí udávat množství požadované pro každý kód. Pro každý kód se však vydává samostatná licence.

Žádosti o licence se vztahují nejméně na deset tun a nejvýše na množství stanovené v rámci kvóty na půlroční období uvedené v čl. 6 nařízení Komise (ES) č. 2535/2001. V případě kvót uvedených v čl. 5 písm. a) se však žádosti o licence vztahují nejvýše na 10% množství, které je k dispozici.

Žádosti o licence se přijímají pouze tehdy, pokud žadatel připojí písemné prohlášení, že v běžném období nepodal a zavazuje se, že nepodá, žádnou jinou žádost o stejnou kvótu v rámci tohoto dovozního režimu.

V žádosti o licenci se dále uvede:

- v poli 8 země původu

- v poli 15 popis produktu podle Přílohy I NK č. 2535/2001

- v poli 16 příslušný KN kód

- v poli 20 číslo kvóty a text: Nařízení (ES) č. 2535/2001, článek 5

Záruka

Záruka na dovozní licenci se skládá ve výši 35 EUR/100kg.

Vydání licence

Komise co nejrychleji rozhodne o tom, v jakém rozsahu lze vyhovět podaným žádostem, a uvědomí o svém rozhodnutí členské státy. Pokud celkové množství, na které se vztahují žádosti o licence, překračuje stanovené množství, Komise použije na požadovaná množství koeficient krácení.

Licence se vydávají žadatelům nejpozději do pěti pracovních dnů po dni, kdy bylo publikováno rozhodnutí Komise.

Platnost licence

Licence je platná pro dané kvótové podobdobí.

Termín vrácení licence

Do 45 dnů od ukončení platnosti licence.

Eva Rychlíková

Oddělení vydávání vývozních a dovozních licencí

Tel: + 420 222 871 431

E-mail: eva.rychlikova@szif.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info