Nabídka a poptávka nových technologií k 17.10.2001

Technologické centrum Akademie věd se zabývá mezinárodním transferem technologií, je národním informačním centrem pro rámcové programy EU pro výzkum a vývoj.

Bližší informace a kontakty ke zde zveřejněným nabídkám a poptávkám nových technologií a partnerství pro společný výzkum a inovační podnikání získáte v Technologickém centru Akademie věd ČR.

Adresa: Rozvojová 135, 165 02 Praha 6.

Kontaktní osoby: Ing. Jiří M. Fuchs, tel.: 02/203 90 727, e-mail: Fuchs@tc.cas.cz

Ing. Naďa Koníčková, tel.:02/203 90 705, e-mail: Konickova@tc.cas.cz

http://www.tc.cas.cz/

Technologie - poptávka

TR ANS 01 07 14

Inovační technologie pro výrobky z obilovin

Francouzská firma specializující se na výrobu produktů z obilovin hledá inovační technologii pro zpracování obilovin, která by firmě umožnila zvýšit podíl na trhu a odlišila její produkty od konkurenčních. Partnerem by měla být inovační začínající firma, laboratoř nebo výzkumné centrum vyvíjející moderní technologie. Nemusí mít nutně vlastní výrobní kapacity. Vyvinutá technologie musí být určena pro uplatnění na trhu a vyhovovat současným spotřebitelským trendům.

Možná spolupráce: licence, výrobní spolupráce, finanční zdroje

Platné do 30.6. 2002

MR 02 CRI

Kontrola kvality řízené fermentace

Rumunský podnik hledá technologii pro monitorování řízeného procesu fermentace červeného vína v rámci určených hodnot, která by snižovala dobu fermentace (maximálně 2 týdny) a přispívala ke zlepšení kvality vína. Systém by měl být nenáročný na obsluhu.

Možná spolupráce: technická spolupráce, joint venture, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou asistencí.

Platné do: 1.11. 2001

EST TR28062001

Nové levné a k životnímu prostředí šetrné materiály pro balení masných výrobků

Estonský závod na zpracování masa chce nahradit současné balicí materiály na bázi polymerů novými, levnými a šetrnými k životnímu prostředí. Použití těchto materiálů pro balení masa, uzenin, plátkové šunky, paštik, huspenin apod. Materiál nesmí uvolňovat škodlivé látky a měl by být průhledný.

Možná spolupráce : technická spolupráce, licenční smlouva, obchodní smlouva s technickou asistencí, podání CRAFT projektu zaměřeného na vývoj výše uvedeného materiálu.

Platné do: 28.6. 2002

GA/PR/0601

Technika pro třídění peří

Španělská firma vyrábějící potřeby pro domácnost (přikrývky, polštáře) hledá kontakt na výrobce nebo distributory strojního zařízení schopného automaticky vybírat a třídit peří různých druhů ptactva. V současné době je tento proces manuální a tudíž nákladný.

Možná spolupráce: technická spolupráce, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou asistencí, výrobní spolupráce (kontrakt, subkontrakt).

Platné do: 31.12. 2001

Technologie - nabídka

AVEFOOD

AVEFOOD - náhrada cukru v pekařských výrobcích

Nová maďarská technologie pro výrobu směsi nahrazující cukr má využití při výrobě "light" pekařských a cukrářských výrobků. Složky směsi jsou na bázi mléka a nahrazují cukr jako sladidlo i jako strukturní složku. Směs je levná, dlouho skladovatelná a vyhovuje požadavkům diabetiků.

Typ spolupráce:

Joint venture, obchodní dohoda s technickou pomocí, výrobní dohoda (subkontrakt), finanční zdroje

Platné do: 5.7. 2002

PSTP/TO/010/01

Zařízení pro kontrolu procesu sterilizace SPAR - 41 využitelné pro konzervaci potravin v nádobách

Zařízení pro kontrolu procesu sterilizace na bázi mikroprocesoru je určeno pro simultánní kontrolu čtyř jednotek (retortů nebo pasterizátorů) určených pro konzervaci potravin balených v kontejnerech. Zařízení umožňuje opakovaně dosáhnout potřebných parametrů nezávisle na technických a technologických proměnných během tepelného zpracování. Je dosahováno žádoucího tepelného průniku a inaktivace mikroorganismů.

Výrobní spolupráce - kontrakt, subkontrakt.

Platné do: 28.6. 2002

TO/B/033

Biogenius - přírodní rostlinný extrakt s antibakteriálními účinky

Ve Velké Británii by vyvinut rostlinný extrakt s biocidními účinky, není toxický pro lidi a je bezpečný pro životní prostředí. Má schopnost likvidovat bakterie rodu Salmonella, Listeria, E. coli, řadu druhů kvasinek a plísní. Produkt se podařilo implementovat do papíru, plastu, textilie, barvy, detergentu, potraviny, vosku atd. Produkt je netoxický, bezbarvý, bez chuti a zápachu, stabilní a bezpečný.

Možná spolupráce : Joint venture, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou podporou, finanční zdroje.

Tisk

Další články v kategorii Ekologie

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info