Nabídka a poptávka nových technologií k 17.10.2001
19.10.2001 | AV ČR
Technologické centrum Akademie věd se zabývá mezinárodním transferem technologií, je národním informačním centrem pro rámcové programy EU pro výzkum a vývoj.
Bližší informace a kontakty ke zde zveřejněným nabídkám a poptávkám nových technologií a partnerství pro společný výzkum a inovační podnikání získáte v Technologickém centru Akademie věd ČR.
Adresa: Rozvojová 135, 165 02 Praha 6.
Kontaktní osoby: Ing. Jiří M. Fuchs, tel.: 02/203 90 727, e-mail: Fuchs@tc.cas.cz
Ing. Naďa Koníčková, tel.:02/203 90 705, e-mail: Konickova@tc.cas.cz
http://www.tc.cas.cz/
Technologie - poptávka
TR ANS 01 07 14
Inovační technologie pro výrobky z obilovin
Francouzská firma specializující se na výrobu produktů z obilovin hledá inovační technologii pro zpracování obilovin, která by firmě umožnila zvýšit podíl na trhu a odlišila její produkty od konkurenčních. Partnerem by měla být inovační začínající firma, laboratoř nebo výzkumné centrum vyvíjející moderní technologie. Nemusí mít nutně vlastní výrobní kapacity. Vyvinutá technologie musí být určena pro uplatnění na trhu a vyhovovat současným spotřebitelským trendům.
Možná spolupráce: licence, výrobní spolupráce, finanční zdroje
Platné do 30.6. 2002
MR 02 CRI
Kontrola kvality řízené fermentace
Rumunský podnik hledá technologii pro monitorování řízeného procesu fermentace červeného vína v rámci určených hodnot, která by snižovala dobu fermentace (maximálně 2 týdny) a přispívala ke zlepšení kvality vína. Systém by měl být nenáročný na obsluhu.
Možná spolupráce: technická spolupráce, joint venture, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou asistencí.
Platné do: 1.11. 2001
EST TR28062001
Nové levné a k životnímu prostředí šetrné materiály pro balení masných výrobků
Estonský závod na zpracování masa chce nahradit současné balicí materiály na bázi polymerů novými, levnými a šetrnými k životnímu prostředí. Použití těchto materiálů pro balení masa, uzenin, plátkové šunky, paštik, huspenin apod. Materiál nesmí uvolňovat škodlivé látky a měl by být průhledný.
Možná spolupráce : technická spolupráce, licenční smlouva, obchodní smlouva s technickou asistencí, podání CRAFT projektu zaměřeného na vývoj výše uvedeného materiálu.
Platné do: 28.6. 2002
GA/PR/0601
Technika pro třídění peří
Španělská firma vyrábějící potřeby pro domácnost (přikrývky, polštáře) hledá kontakt na výrobce nebo distributory strojního zařízení schopného automaticky vybírat a třídit peří různých druhů ptactva. V současné době je tento proces manuální a tudíž nákladný.
Možná spolupráce: technická spolupráce, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou asistencí, výrobní spolupráce (kontrakt, subkontrakt).
Platné do: 31.12. 2001
Technologie - nabídka
AVEFOOD
AVEFOOD - náhrada cukru v pekařských výrobcích
Nová maďarská technologie pro výrobu směsi nahrazující cukr má využití při výrobě "light" pekařských a cukrářských výrobků. Složky směsi jsou na bázi mléka a nahrazují cukr jako sladidlo i jako strukturní složku. Směs je levná, dlouho skladovatelná a vyhovuje požadavkům diabetiků.
Typ spolupráce:
Joint venture, obchodní dohoda s technickou pomocí, výrobní dohoda (subkontrakt), finanční zdroje
Platné do: 5.7. 2002
PSTP/TO/010/01
Zařízení pro kontrolu procesu sterilizace SPAR - 41 využitelné pro konzervaci potravin v nádobách
Zařízení pro kontrolu procesu sterilizace na bázi mikroprocesoru je určeno pro simultánní kontrolu čtyř jednotek (retortů nebo pasterizátorů) určených pro konzervaci potravin balených v kontejnerech. Zařízení umožňuje opakovaně dosáhnout potřebných parametrů nezávisle na technických a technologických proměnných během tepelného zpracování. Je dosahováno žádoucího tepelného průniku a inaktivace mikroorganismů.
Výrobní spolupráce - kontrakt, subkontrakt.
Platné do: 28.6. 2002
TO/B/033
Biogenius - přírodní rostlinný extrakt s antibakteriálními účinky
Ve Velké Británii by vyvinut rostlinný extrakt s biocidními účinky, není toxický pro lidi a je bezpečný pro životní prostředí. Má schopnost likvidovat bakterie rodu Salmonella, Listeria, E. coli, řadu druhů kvasinek a plísní. Produkt se podařilo implementovat do papíru, plastu, textilie, barvy, detergentu, potraviny, vosku atd. Produkt je netoxický, bezbarvý, bez chuti a zápachu, stabilní a bezpečný.
Možná spolupráce : Joint venture, licenční smlouva, obchodní dohoda s technickou podporou, finanční zdroje.
Další články v kategorii Ekologie
- Z české krajiny mizí původní druhy rostlin. Naopak se šíří teplomilné, zjistila studie (29.04.2024)
- MŽP chce do budoucna více podporovat dřevostavby z programu Nová zelená úsporám, řekl ministr Hladík na Festivalu architektury (29.04.2024)
- Na ochranu přírody jdou miliardy. Smysl to má, opatření fungují, dokázala rozsáhlá studie (29.04.2024)
- Komunitní energetika je o krok blíž. Do druhého kola energetických společenství postupuje 57 komunitních projektů (26.04.2024)
- Greenpeace: Lesy ČR možná pokácejí přes 15.000 starých stromů v Krušných horách (26.04.2024)
- Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou (26.04.2024)
- Evropský parlament odhlasoval zákaz některých plastových obalů (26.04.2024)
- Peníze z emisních povolenek půjdou výhradně do modernizace ekonomiky, adaptačních opatření i na pomoc domácnostem (25.04.2024)
- Více elektřiny z obnovitelných zdrojů energie. Jejich rozvoj usnadní akcelerační zóny (25.04.2024)
- Výzkum: Vzduch nejvíce znečišťuje doprava, lokální topení a stavební činnost (25.04.2024)