Češi v krizi začali vařit, nakupují mnohem více surovin
12.06.2009 | ČTK
Krize zřejmě naučila Čechy znovu vařit. Lidé se méně stravují po restauracích a víc doma vaří, protože výrazně vzrostl prodej základních surovin k přípravě jídla, řekl novinářům v Liberci regionální ředitel společnosti Ahold Miroslav Habel. Podobnou zkušenost má i společnost Tesco Stores. Úbytek klientů v restauracích ostatně nedávno potvrdila Asociace hotelů a restaurací ČR, která očekává, že kvůli krizi může letos zkracovat až pětina restaurací. Češi se snaží šetřit. "Zatímco ještě loni zákazníci často žehrali na množství letáků ve svých schránkách, teď stále více sledují nejrůznější akční nabídky," řekl Habel.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Podnikání
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- SZIF už pozastavil dotace firmám z Agrofertu kvůli Babišovu střetu zájmů (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)

Tweet



