Pro dobrou a ještě lepší chuť
04.09.2001 | Hospodářské noviny
Přišel konec léta, přichází i čas dozrávajících hroznů. Pro milovníky vína to znamená jediné: Na dohled je vinobraní! Ještě před tímhle dlouho očekávaným vinařským svátkem nám ale chuťové buňky navnadí nenápadně opájející, lahodná chuť burčáku.
Tedy - někdy lahodná a někdy více opíjející než opájející. Místo vykvašeného hroznového moštu nabízejí prodejci občas "vynikající" náhražku, například z jablek. A lidé pijí...
I když leckdo podle chuti pravý burčák od pančovaného nepozná, měl by za své peníze dostat pravé zboží. Potravinářská inspekce už slíbila, že tentokrát na pravost prodávaného moku pořádně dohlédne. Falzifikátoři by se měli bát - pokutu je možné uložit až do tří miliónů korun. A za to snad nějaká ta "malá domů" nestojí.
Další články v kategorii Podnikání
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- SZIF už pozastavil dotace firmám z Agrofertu kvůli Babišovu střetu zájmů (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Česko přidává povinnosti nad rámec EU, podnikatelé žádají změnu (08.12.2025)

Tweet



