Více nutričních údajů pro maso a drůbež
02.03.2001 | ÚZPI
Americké ministerstvo zemědělství předložilo v lednu 2001 návrh na rozšíření požadavků na nutriční označování masa a drůbeže, které by spotřebiteli poskytlo rychle a přesně potřebné informace o tuku, obsahu cholesterolu a energetickém obsahu výrobku. Navrhované nutriční značení pro syrové maso (řízky, plátky, mleté maso aj.) a drůbež je srovnatelné s existujícími požadavky pro výrobky s více ingrediencemi, jako jsou párky, luncheon meat, kořeněné mleté vepřové maso a šunka. U těchto výrobků jsou již nutriční údaje na obalu vyžadovány a je povoleno uvádět i tvrzení "..s nízkým obsahem tuku", nebo "libové". Návrh byl zveřejněn ve Federálním Registru, připomínkové řízení má být ukončeno v dubnu.
Další články v kategorii Podnikání
- Letos provoz neotevře 20 až 30 procent palíren, v lednu jich skončilo 20 (17.05.2024)
- Celý polský dřevozpracující průmysl je v krizi; masivní propouštění a ceny dřeva patří k nejvyšším v EU (17.05.2024)
- Pro zavedení spotřební daně na tichá vína je podle průzkumu 40 % Čechů (14.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 milionů, firma chystá dividendy (14.05.2024)
- Češi pijí méně piva. Za poklesem je podle odborníků vyšší cena i změna životního stylu (13.05.2024)
- Evropská komise povolila Agrofertu převzít rumunskou firmu obchodující s obilím (09.05.2024)
- Pivovary v ČR loni uvařily méně piva a spotřeba klesla na 128 litrů na osobu (07.05.2024)
- Farmáře mají zachránit bezobslužné prodejny. Otevřeno bude nonstop (07.05.2024)
- Z kopřivy, bezu i yzopu. Žena mění bylinky ze zahrady na oblíbené sirupy (06.05.2024)
- Pálenice čeká krušná sezóna (06.05.2024)