BURČÁK AŽ KONCEM SRPNA.
05.08.2004 | Právo
Kolem pěti tun hroznů z hektaru by letos měli v průměru sklidit čeští vinaři. Podle mosteckého pěstitele Ivana Váni (na snímku) sice jarní mrazy část úrody poznamenaly, ale nezpůsobily výrazné ztráty. Jen sklizeň se kvůli rozpačitému jaru a létu posune, a to o tři týdny proti dobrým letům a o týden proti průměrným. Zatímco loni se už touhle dobou hrozny sklízely a lidé si mohli dát první burčák 15. srpna, letos budou muset počkat až na poslední srpnový týden.
Další články v kategorii Potravinářství
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Zdražování kávy nekončí. Zákazníci mění návyky, volí levnější varianty (19.12.2025)
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Čína po ukončení vyšetřování snížila cla na dovoz vepřového z EU (18.12.2025)
- Většina vinných klobás před Vánoci neprošla testem: Málo masa, příliš soli (17.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)

Tweet



