Čejkovice otevírají sklepy
26.08.2008 | tyden.cz
Máte slabost pro dobré víno a tradici? Nenechte si ujít třídenní veselici, jež se uskuteční poslední prázdninový víkend ve vinařské obci Čejkovice.
Kromě návštěvy malebných sklípků, volné ochutnávky místních vín a poznávání moravského folkloru se lidé, kteří od 29. do 31. září zavítají do Čejkovic, mohou těšit na tradiční cimbálovku nebo divadelní představení.
V pátek si budou moci rozšířit obzory od 18 hodin a 20:30 na kursu degustace s ochutnávkou vína ve vinném restaurantu Zlatý kopeček. Degustace 8 vzorků a malé občerstvení k vínu je vyjde na 195 korun.
Samotný den otevřených sklepů vypukne v sobotu v půl desáté dopoledne a příchozí vyjde na 600 korun. V ceně vstupenky je zahrnut kupón na nákup vín v hodnotě 200 korun, degustační sklenička a mapka trasy, na které se budou moci seznámit se sklípky 21 vinařství a jedné pěstitelské pálenice. Koho budou bolet nohy, bude moci v první části dne k přesunu mezi sklepy využít koňské povozy.
Cimbálovka na nádvoří
Zkrátka nepřijdou ani milovníci hudby a pohodové atmosféry. Dosyta si jí budou moci užít třeba od 20 hodin na nádvoří templářské tvrze Hotelu Zámek. K tanci a poslechu zde zahraje cimbálová muzika Morava. Vstupné je zahrnuto v ceně vstupenky na Den otevřených sklepů. V neděli dopoledne od 10 hodin bude možné nakoupit vybraná vína od místních vinařů. Od 15 do 16 hodin pak propukne tradiční zarážání hory v podání divadelních ochotníků a mužského pěveckého sboru Révokaz. Akci pořádá sdružení vinařů Čtvrtečníci z Čejkovic za podpory Vinařského fondu.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



