Chodovar začíná vyrábět nealkoholické pivo
15.05.2007 | Mladá fronta Dnes
Na nealkoholickém pivu si už brzy pochutnají milovníci značky Chodovar. Rodinný pivovar z Chodové Plané, který se v posledních letech proslavil originálními a hlavně úspěšnými pivními lázněmi, právě zahajuje jeho výrobu.
Kromě toho pivovar startuje výstavbu druhé restaurace se 160 místy, jež vznikne do konce roku z budovy bývalé sladovny. "Otevřena by měla být nejpozději v březnu příštího roku," říká šéf pivovaru Jiří Plevka. Sedmým rokem otevřená restaurace Ve Skále s 260 místy v bývalých sklepích pivovaru je trvale obsazená.
"Nová by měla vyrůst hlavně pro hosty našeho hotelu U Sládka," uvádí ředitel hotelu, restaurace i pivních lázní Mojmír Prokeš.
Restaurace bude opět stylová s klenbami a sloupy, staročeskou kuchyní, jídly z ryb a specialitami z piva.
Pivu bez alkoholu se Chodovar dlouho bránil. Jiří Plevka dokonce prohlásil: "Slovní spojení nealkoholické pivo je nesmysl." Hosté i odběratelé ho ale chtějí.Nealkoholického Chodovaru chce firma vyrábět ročně tisíce litrů, zatím pouze v lahvích. Pokud bude zájem o sudové, výrobce se přizpůsobí.
"Nealko pivo nahradilo po tlaku řidičů nízkoalkoholickou sedmičku, v níž bylo trochu alkoholu," vysvětluje Mojmír Prokeš. Koncem dubna otevřel pivovar v hotelu šestnáct nových pokojů a nyní má 120 lůžek.
Novinky nabídnou i Pivní lázně Chodovaru. "Jedná se zejména o zábaly v pivovarském mlátě," sděluje Prokeš. Jde o unikátní vlastní patent. Teplé zábaly, podobné rašelinovým, prohřívají klouby, šlachy a cévy. Navíc má mláto minerální látky, vitamíny a sacharidy, které vyživují kůži.
V Pivních lázních, otevřených loni v březnu, rovněž startují nové typy masáží a inhalace vlastní minerální vody Ilsano, nové pitné kúry s Ilsanem a kyslíková terapie.O lázně je velký zájem, víkendy jsou blokované zhruba šest týdnů dopředu. Přijíždějí hosté z celé Evropy, Ameriky a Asie.
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



