ČSÚ: Výroba masa v březnu meziročně vzrostla o pět procent
28.04.2004 | ČTK
Výroba masa v České republice v březnu opět vzrostla. Vyrobilo se 47.268 tun masa bez drůbežího, což proti březnu loňského roku představuje nárůst o pět procent. Výroba vepřového masa stoupla o 5,9 procenta, hovězího a telecího o 1,3 procenta, informoval dnes Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny zemědělských producentů jatečných býků byly ale v březnu meziročně nižší o 1,8 procenta. U jatečných prasat naopak poprvé v tomto roce vzrostly. Chovatelé za ně dostali o 3,1 procenta peněz více než před rokem.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Zdražování kávy nekončí. Zákazníci mění návyky, volí levnější varianty (19.12.2025)

Tweet



