Cukráři a učni se utkali ve svém oboru
20.11.2001 | Zemské noviny
Fantazie a zručnost cukrářských mistrů i čekatelů tohoto titulu byly včera k vidění v hotelu Crowne Plaza Prague, kde se konal sedmý ročník soutěže "O Zlatou slunečnici Hera 2001". Utkalo se jedenatřicet týmů z celé republiky ve dvou věkových kategoriích. Barvy Prahy obhajovalo Střední odborné učiliště U Krbu z Prahy 10. Student nástavbového ročníku cukrářů z tohoto učiliště Michal Cominardi se podílel na vytvoření cukrářského zátiší s názvem Evropská unie láká, které získalo novinářskou cenu. V jeho třídě převládají budoucí cukrářky, z pětadvaceti žáků jsou tam jen tři mladíci. "Kluci se moc nehrnou do cukrařiny, ale mne se to netýká, mám rád sladké a rád je také tvořím ," uvedl Michal Cominardi. " Už jako malý kluk jsem rád pomáhal mamince s pečením. Můj tatínek pochází z Itálie, kde se pečou spíše sušší dorty, ale zvládl bych je také." Michal patří k nejpilnějším žákům ve třídě. Miluje tvorbu různých ozdobiček, rád modeluje panáčky a na vítězný dort připravoval hvězdičky. Až dokončí učení, chtěl by pracoval v některé z pražských cukráren. Pohled do sálu plného sladkého překvapení dával také tušit, že se blíží Vánoce. Osobitou kategorií bylo totiž čajové pečivo. Cenu v kategorii dospělých si za něj odnesla pražská cukrářka z hotelu Hilton Kateřina Valterová.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



